שוק הדיבוריות לרוכבים משגשג, מוצרים רבים ומגוונים קיימים בשוק. גיל פריאנטה לקח את הסקאלה ריידר G9 למבחן.
למי לא יצא לראות בכבישים את השליחים ורוכבי דו גלגלי אחרים, מקבלים שיחה בשעת רכיבה. ביד אחת הם מחזיקים את הכידון, ביד השניה מוציאים את הטלפון מהכיס, ובעזרת אקרובטיקה מסוכנת דוחפים את הטלפון בין הלחי לקסדה, ויוצרים מוטציה חדשה של רוכב עם גידול בלחי. אני לא רוצה להעלות על הדעת מה תהיה התוצאה של פעולה שכזו בידי רוכב לא מספיק מיומן או לחלופין רוכב שמוטרד ולא מרוכז.
הרוכבים בארץ מתחלקים לשלוש קבוצות בנושא הזה, הראשונה פשוט לא מכירה בשימוש בסלולרי בזמן רכיבה, השנייה מתוארת בשורות שקראתם זה עתה וקבוצת הרוכבים השלישית היא זו שמתקדמת עם הטכנולוגיה ועושה שימוש בדיבורית אישית בתוך קסדת הרכיבה.
מודה שבאופן אישי עברתי חוויה מתקנת בזמן המבחן לדיבורית הנוכחית, מעולם לא חשבתי שזה באמת אפקטיבי ופשוט מדהים עד כמה זה משנה את התפיסה לגבי שיחה בסלולר בזמן רכיבה או אפילו תקשורת בין רוכב למורכב או בין מספר רוכבים שונים הרוכבים בקבוצה.
מבלי שנשים לב, אט אט הפכו הדיבוריות לרוכבי הדו גלגלי לפופולריים מאוד. אם פעם שלטו בשוק רק שתי חברות, היום כבר אי אפשר לספור את כמות היבואנים. אנו הצרכנים רק מרוויחים מזה - ככל שהתחרות תגבר, אנחנו נרוויח גם ממחיר וגם ממוצר איכותי.
בכתבת מבחן זו נתייחס לדיבורית מסוג סקלה ריידר, בדגם G9
ה-scala rider G9 בעלת תקשורת אינטרקום המאפשרת לדיבורית לתקשר עם עוד כשמונה רוכבים נוספים, בעלי דיבוריות דומות, עם טווח קליטה המגיע לכ-1.6 קילומטר. נתון זה מתאים מאוד לקבוצות רוכבים המטיילים בארץ ובעולם, ושומרים על קשר רציף בזמן הרכיבה.
לא נשכח שגם ניתן לדבר עם הרוכב המורכב, וכל זה על ידי שיוך מכשירים. אחד הפיצ׳רים היעילים והמגניבים בדגם זה הוא חיבור וכיול בין שתי יחידות באמצעות נקישה אחד בשני.
חיבור הדיבורית לסמארטפונים מבוססי טכנולגיית A2DP מאפשר לרוכב לא רק לדבר בשעת רכיבה, אלא גם לשמוע מוזיקה דרך המכשיר או דרך מכשיר MP3 נפרד. מי שחפצה נפשו בשמיעת רדיו בלבד, ה-scala rider G9 מגיע עם רדיו FM מובנה.
ב-scala rider G9 ניתן באמצעות פקודת קול לתפעל את המכשיר, זאת בנוסף לשיחת אינטרקום ארבע-
כיוונית ותכונת Click-to-Link® המאפשרת התקשרות ספונטנית בין הרוכבים. בנוסף, ישנה אפשרות להתראה קבוצתית,
חיוג מהיר ועוד. מי שרוצה לגלות את הפונקציות הרבות במכשיר ימצא באתר היבואן את המידע.
 |  |  |  | ההתקנה הייתה מהירה וקלה במיוחד בקסדה שבה יש אופציה לדיבורית |
מה מגיע בקופסא?
קופסה לבנה שמשדרת יוקרה ובתוכה ניתן למצוא 2 קיטים מלאים של דיבוריות, הכוללות אזניות, מיקרופון בעל שתי אופציות חיבור חוטי/מוט, מטענים, וגם אופציה של הדבקה של מתקן הדיבורית לקסדה, במקומות בהם התקן הדיבורית לא יתאים.
התקנה
לאחר פתיחת הקופסה ניגשנו להתקנה הדיבורית.
ההתקנה קלה ופשוטה במיוחד עבור בעלי קסדה עם ריפודים מתפרקים. היתרון בקסדות אילו הוא שקל להסתיר את כל החוטים ופשוט יותר למקם את האזניות במקום הנכון. מה גם שבחלק מהקסדות החדשות כבר ישנם חריצים מוכנים לאזניות ולחוטים, שמקלים מאוד על ההתקנה. בסופו של יום, הכל נראה גם אסתטי ולא חובבני.
בקסדה השניה בה הותקנה הדיבורית, לא היתה שום הכנה לאזניות, אך מבחינת זמן ההתקנה נדרשו לא יותר משלוש דקות נוספות, בשביל להיות יותר "יצירתיים" - איך להעביר את החוטים בצורה אסתטית? פה אין לנו שקע מוכן לאזניות, אך מכיוון שהאזניות בקיט דקות, הן נכנסו בקלות לאזור השקע לאוזניים, ואת החוטים העברנו בין הריפודים לגוף הקסדה. בזה נסתיימה לה ההתקנה. בקסדה הזו בחרנו להתקין את המיקרופון החוטי ולא את המוט כמו בקסדה הראשונה.
על הכביש
אחרי טעינה בריאה לדיבוריות יצאנו לדרך לבדוק אותן.
ה-scala rider G9 משנה את איכות הרכיבה. הידיים נשארות על הכידון והראש פנויי לכביש.
תפעול הדיבורית מאוד נוח גם אם רוכבים עם כפפות - הכפתורים נגישים וקלים לתפעול. נדרש אמנם זמן הסתגלות וכדי לזכור את מקום הכפתורים, אבל לאחר שימוש ממושך הכל הופך לחלק ממך, ואתה שואל את עצמך איך לא היה לי כזה עד עכשיו!?
איכות השיחה בדיבורית טובה מאוד, אם כי לפעמים נתקלתי בירידה באיכות הקליטה. יכול להיות שאיבוד קליטה זמני בין הטלפון לדיבורית גורם לזה.
שיחה עם הרוכב המורכב כעת קלה יותר ובטיחותית - אין צורך לסובב את הראש ולדבר עם המורכב, דבר המנעים את הרכיבה, אם החברה מאחורה לא חופרת.
 |  |  |  | "תפעול הדיבורית מאוד נוח גם אם רוכבים עם כפפות" |
האזנה למוזיקה בדיבורית דרך ה-A2DP הוא דבר שלא חשבתי מעולם לעשות ברכיבה. גיליתי שאם רוכבים עם מוזיקה ולא בווליום גבוה אפשר גם להנות בדרך. צריך לזכור שהרוח תורמת את הסאונד שלה לעניין וככל שתגבירו את המהירות, אפקט המוזיקה יורד עד שזה הופך למטרד. יש לציין את אופציית הרדיו FM המובנה במכשיר לחובבי הרדיו, והקליטה במכשיר הייתה טובה.
אחד היתרונות של הדיבורית, מעבר לשיחות טלפון, הוא השימוש בג'י-פי-אס. מי שרגיל לרכוב בלי דיבוריות והיה מתסתמך רק על התצוגה של המכשיר, היה מוצא את עצמו מפספס מדי פעם פניות, בגלל הדילאיי בתצוגת הג'י-פי-אס, וגם בגלל הצורך להיות מרוכז בכביש. כאן נכנסות לתמונה האזניות. הן מקטינות את הצורך להסתמך ב-100% על התצוגה. הדיבוב מהג'י-פי-אס משנה את הכללים: גם תוך כדי שיחה ושמיעת מוזיקה, עכשיו מרוכזים יותר בכביש ולא במסך.
 |  |  |  | ה-scala rider G9 משנה את איכות הרכיבה, ידיים נשארים על הכידון והראש פנויי לכביש |
סיכום
המוצר הזה הוא מוצר חובה. הוא ללא ספק משפר את נוחות הרכיבה ובד בבד מעלה את רמת הריכוז. מי שנמצא בדרכים רוב היום, ייהנה מאיכות שמיעה טובה ומוצר עמיד. לפי טענת היצרן, סוללת ה-scala rider G9 תאפשר לרוכב 13 שעות זמן דיבור וזמן המתנה של כמעט שבוע.
מחיר הדיבורית של דגם ה-G9 יעלה 1,690ש"ח לדיבורית בודדת. עבור האופציה הזוגית, מחירה יגיע ל-2,990 ש"ח.
ה- scala rider נמצא בשוק כבר תקופה ארוכה והפידבקים על המוצר והשירות טובים. מוצר צריכה חיוני, שמתאים למי שמחפש מכשיר טוב ואמין, שיעלה את הרכיבה שלו ברמה אחת לפחות.
|