מול הקהל הביתי הנלהב בסיומה של אליפות מצוינת, חגגו הצרפתים תואר שהגיע להם. אוסטרליה ניצחה אבל סיימה רק שנייה. ומה עשו הישראלים באליפות?
צרפת היא הזוכה הגדולה באליפות העולם, ה-ISDE 2017, כשהם נותנים את החותם האחרון לשליטה שלהם במהלך ששת ימי הטורניר הזה. עם ג'רמי טרוקס משרקו, לואיס לריו מימאאה, כריסטוף נמבוטין מ-KTM וכריסטוף שרלייר מהוסקוורנה שעברו את היום האחרון לטורניר בצורה חלקה ובלי בעיות. צרפת סיימה ביתרון של שש דקות ו-14 שניות, עם הופעות מוטו חזקות לסיום של לריו ושרלייר. ולמרות שרכב עם עצם שבורה בידו הימנית, כריסטוף נמבוטין נתן את אחד ההופעות העוצמתיות באירוע, והבטיח את הניצחון של המארחת צרפת מול הקהל הביתי הנלהב.
וכדי לא לעשות בושות לגדולים, גם נבחרת צרפת בג'וניור ניצחה את הטורניר, בסיומו של קרב מרתק מול איטליה בין שתי מדינות שנלחמו עד הסוף. ג'רמי מיריור, הוגו בלנז'ו ואנתוני גזלין סיימו 15 שניות לפני איטליה, כשארה"ב, שקיבלה אכזבה גדולה בבוגרים עם הדחה מוקדמת מאוד, סיימה במקום השלישי.
בנשים אוסטרליה ניצחה בפעם החמישית ברציפות, והנבחרת האוסטרלית הרוויחה אותו ביושר עם שליטה מוחלטת של הרוכבות במהלך כל השבוע.
אוסטרליה הייתה הנבחרת שניצחה ביום השישי והאחרון של ה-ISDE, וסיימה בזמן של 43 דקות ו-27 שניות בסך הכל. היא סיימה 32 שניות לפני פינלנד, שנהנתה מתצוגה יפה של ארו רמס ומתי סייסטולה. צרפת סיימה שלישית לפני בריטניה ושוודיה. אבל המקום השלישי הזה זה כל מה שהמארחים היו צריכים כדי לסיים ראשונים, לפני אוסטרליה, פינלנד, פורטוגל בריטניה, שוודיה, הולנד, ברזיל, נורווגיה ושוויץ.
"זו הרגשה נהדרת", אמר נמבוטין בסיום. "לזכות בתואר פה בצרפת זה מדהים, בייחוד אחרי הימים האחרונים שעברתי. ידעתי שלא אוכל לעשות הרבה בגלל הפציעה, אבל למרבה המזל שאר הקבוצה רכבה מדהים ועשו את המוטל עליהם. גם הג'וניור שלנו ניצחו, וזהו סיום מושלם לאירוע הזה".
צילום: http://www.enduro21.com
ומה עשו הרוכבים הישראלים?
הישג נפלא היה ליואב שפירא,רוכב בקבוצת "הוסקוורנה ישראל", זכה במדליית זהב בסיכום מירוץ ה-"Six Days". שפירא בן ה- 18.5 שעומד בפני גיוס, הפך בכך לישראלי השלישי בלבד שמצליח להשיג מדליית זהב במירוץ השטח היוקרתי.
שפירא מתחרה פעיל בליגת האנדורו השנים האחרונות ורוכב מגיל צעיר בקבוצות שונות, במהלך השתתפותו בקבוצת הוסקוונה השתתף בכמה מירוצי אנדורו בצרפת ובספרד. כ-30 ישראלים השתתפו בתחרות האנדורו הקשוחה כבר משנת 2000, כשרק שני רוכבים, יוני לוי (פעמיים) וזיו כרמי זכו במדליית זהב בדומה להישג של יואב שפירא.
בתחרות השנה השתתפו במשלחת הישראלית שמונה רוכבים מתוכם שלושה רוכבים מקבוצת "הוסקוורנה ישראל": יואב שפירא, בר נוב שסיים מקום 51 וקיבל מדליית כסף וצוק סלע שסיים במקום 61 וקיבל גם הוא מדליית כסף.
הישג נפלא. יואב שפירא בפעולה. צילום: Carlos Matias
תומר שמש - סיים במקום ה-45 הכללי עם מדליית כסף, במרחק אחוז אחד בודד ממדליית זהב.
רון קדשאי, באזור גיל 17 - במקצה המוטוקרוס הוא מסיים 93, וחוזר הביתה עם מדליית ארד במקום ה-86 בקטגורייה.
עומר עפרוני, סיים במקום ה-79 במוטוקרוס. עפרוני חוזר הביתה עם מדליית ארד במקום ה-109 הכללי והוא בן 15 בלבד.
נמרוד חמו - במקצה המוטוקרוס מסיים 91. חמו עם מקום 55 בקטגוריה ומדליית כסף בכיסו.