ליגת העבירות ממשיכה בדהרה, המחזור השלישי בליגת ניופאן טרופי התקיים ביום שבת, ה-21-03-2009.
צוות הגבאים, דודו ונדב נקראו אל הדגל ומביאים את רשמיהם משבת איכותית במיוחד.
בעוד בצפון הארץ מנשבות רוחות מלחמה, בדרום נהנו חובבי הספורט המוטורי משמש זורחת, פריחת נרקיסים ועשן מנועים.
הרכבים המשתתפים צוחצחו, נצבעו, דונדשו ואף שודרגו לקראת האירוע. כשאני רואה את כמות האנשים שבאה לצפות, לעודד או סתם לצלם אני מתמלא ברגשות שמחה כאילו אבא שלי מפיק את הליגה. לא יודע איך להסביר את זה, מעין פטריוטיות שטח שכזאת...
זאת פעם ראשונה שאני מסקר את הליגה של אריה פאהן הידועה בשמה "ליגת עבירות ניופאן KENWOOD טרופי" וכמנהגי באירועים דומים הגעתי מספר דקות לפני ההזנקה, עשיתי סיבוב היכרות עם הנשפות הפועלות, ובזמן שבן דודי נדב פיזר פלאשים אני חיפשתי אחר מפות, סיפור דרך או כל חומר רלוונטי לעיתונות. לדאבוני חומר כזה לא היה בנמצא והדבר הקשה על סיקור ממוקד יותר והגעה לכל המכשולים המעניינים. בשל אי הבנה מתברר כי החומרים נשלחו מבעוד מועד, אך בשטח לא הייתה אפשרות לקבל חומרי עזר, כפי שהתרגלנו מליגות שונות באגף הראלי.
צוותי האדוונצ'ר, הסטנדרט והטרקטורונים התכנסו באזור המחצבה ותוכננו לצאת לדרך בשעה 9:00. בפועל הצוותים הוזנקו באזור השעה 10:00 לערך, הסיבה לכך היא קבוצת חובבי כימיקלים ובאסים שהחליטה על "אפטר פארטי" ממש על תוואי המסלול ובלי להתבלבל דרשו תשלום בכניסה למכשול המים.
רגע האמת הגיע, צליל המנועים המגודלים החליף את רחש השיחים, והצוותים יצאו לדרך. המכשול הראשון כלל טיפוס על מצע עשב חלקלק במחצבת מנוחה. אלו שידעו לשלב בנזין, הגה ובחירת נתיב נכון, פסחו על המכשול כלא היה ועשו רושם שעם המאזדה 3 (ליסינג כמובן) גם אני עובר את זה. אז הגיע צוות ברלי טכנולוגיות (אמיר רביב ושלומי פרל) וניפצו לי את הפנטזיה! כניסה לא נכונה הכניעה את הסופה והחזירה אותו ארבעה מטרים לאחור בגלגול 360, הדבר לא הפריע לגיבורים ששלפו כלים, סידרו את הדריישפט, המשיכו קדימה ואף סיימו במקום השלישי, כבוד!
המכשול השני במירוץ היה מעבר בוץ מדורג, שגרם לפרישתם בטרם עת של צוות רדיאטור מודיעין. הכלי המדוגם של הצוות שזכה לסט ג'נטים וצמיגים חדשים לקראת האירוע מצא את עצמו על הגג/מכסה מנוע עם פגיעה שלא אפשרה את המשך השתתפותם. על זה נאמר "משנה גלגל משנה מזל". גם לשאר הצוותים מכשול זה היווה אתגר לא פשוט ואנו התחלנו ליהנות מצפייה בעבודת כננות מאסיבית כבר בשלב מוקדם זה של המרוץ.
בקטגורית האקסטרים השתתפו שלושה צוותים, פרו-ג'יפ - גיא רפאל + משה ברוך, צוות ברוך טולידאנו - רפאל כהן ויפתח שובל וצוות פרויקטים 4X4 - איציק מיני ושחר דורון. אלו הוזנקו מנקודה שונה משאר הצוותים. גם שם מדובר במחצבה אך באזור הרחוק כמה עשרות קילומטרים, בסמוך לקיבוץ רבדים. המפלצות החלו במספר עליות וטיפוס קיר אנכי מלווה באבני דרדרת. כל צוות בחר את אסטרטגיית הטיפוס שלו והחל להרביץ עבודה. הראשון לזנק היה צוות פרוג'יפ עם גיא רפאל ומשה ברוך עם הטרא-טריפ. גיא לא חשב פעמיים, לחץ את הדוושה עד הסוף ונתן לכלי לעשות את המלאכה וכך הוא עשה! צוות פרויקטים 4X4 אף הוא עם תנופה קלה דילג את המכשול והמשיך למכשול הבא. על הצוות של ברוך לא שפר המזל ואחרי מספר ניסיונות וגיר לא ממושמע, יפתח מצא עצמו פורס כננת ומחלץ את הצפרדע. דבר שגזל חצי שעה יקרה והציב אותם במקום השני למירוץ זה.
המכשול השלישי, מעבר בוץ בנחל ברקאי - מכשול זה לא חשבן לגודל המנוע, הגלגלים ומי יושב על ההגה. אף אחד לא פטור ממנוחה במימי הנחל!
צוותי האקסטרים שהגיעו ראשונים צלחו את הנחל תוך פריסת כננות זריזה. שאר צוותי הסטנדרט והאדוונצ'ר התיישבו זה לצד זה בערוץ הנחל והחלו בניסיונות חילוץ בעזרת כננות. מאחר ולא מצאו אחיזה באדמת המקום הבינו שרק שיתוף פעולה יוציא אותם מהבוץ (תרתי משמע) ואכן כך היה. קשירת כננות משותפת וחילוץ הדדי שלפו את הצוותים בזה אחר זה ואני אומר, איזה כיף לראות ממירוץ למירוץ את האחווה בין המתמודדים, אמנם לא כל כך תחרותי אך ראוי להערכה!
מכאן הצוותים עברו למכשול מעבר מים נוסף, שלאחריו חזרה לטיפוסים באזור מחצבת מנוחה. מי שחשבו שזהו, הפודיום מחכה מעבר לגבעה, המתינה להם הפתעה בצורת מספר טיפוסים אכזריים. כשהגענו לנקודה זו מצאנו את שי משה וחזי בצלאל מצוות יוסי במות מתעקשים להכריע את העלייה ללא כננת וללא הנעה באחד מהגלגלים אחוריים. צוות הטיגריסים עם שי (צחי אשכנזי ורונאל קידרון) ניסה את מזלו ונכנס למכשול בכל הכוח אולי יותר מדי כוח, כזה שפירק את הטרנספר של הסופה והוציא אותם מחוץ למשחק ממש מטר לפני הסוף. בינתיים שי מיוסי במות ממשיך לסחוט מהמפלצת הכתומה כל סוס וסוס עד שלבסוף הניף את הגלגלים הקדמיים ובעט את הרכב במעלה הגבעה לעבר הפודיום.
בקטגוריית הטרקטורונים ניצב צוות ד.ל.ב מוטוספורט - יובל שרון ויפתח חיינר שהיו הצוות היחיד בקטגוריה זו. שרון, אלוף טרקטורונים ותיק, הצטייד ב - RZR800 ויחד עם חיינר נתנו הצגת תכלית מרשימה לכלי המטורף. היכן שרוב הצוותים נעצרו, החבר'ה האלה פשוט ריחפו. הרייזר נראה כמו ילד בגן שעשועים שפתחו רק בשבילו, רץ ממכשול למכשול ולא מתעייף. בקהל ניתן היה לשמוע מדי פעם "משה אולי נמכור את ה... ונביא איזה כלי כזה??" אכן כלי מרשים עם יכולות מדהימות! ובידיים של שרון השמיים הם הגבול.
תוצאות
אקסטרים
1. גיא רפאל + משה ברוך(מוש) - צוות פרוגיפ
2. רפאל כהן +יפתח שובל - צוות ברוך טולידאנו
3. איציק מיני + שחר דורון – צוות פרוייקטים 4*4
אדוונצ'ר
1. שי שמעוני + יואב גבע – צוות גתוס , כל גדר
2. שי משה + חזי בצלאל – צוות יוסי במות
3. אמיר רביב + שלומי פרל – צוות ברלי טכנולוגיות
סטנדרט
1. עובד ארזי + ניצן בוסתן - צוות ניר
2. בני פרץ + ניר אזולאי – צוות ניר
3. אורן אברהמי + שגיא אברהמי – צוות תלפיות ביצוע בניה
טרקטרונים
1. יובל שרון + יפתח חיינר – צוות ד.ל.ב מוטוספורט
|