טכני למען הקהילה מוטוקרוס אופנועים אנדורו אופנועים אנדורו טרקטורונים באחה ישראל
מבחן אופנועי RIEJU‏


   20-09-2021, רז הימן,עוז הימן   
  שלח כתבה זו בדוא"ל

צילום:יאיר אבלסון

RIEJU הוא מפעל ספרדי ותיק המייצר אופנועים כבר מאמצע המאה הקודמת

RIEJU הוא מפעל ספרדי ותיק המייצר אופנועים כבר מאמצע המאה הקודמת. רובנו לא נתקלנו בו מעולם, בעיקר כי אף פעם לא היה להם משהו מיוחד להציע לנו - רוכבי השטח בישראל. לא ברור מה גרם ב 2015 לתומר לויתן להעלות את המותג לארץ הקודש אבל בהחלט אפשר לומר שהתמזל מזלו והיום יש לו ביד מותג עם ליין אופנועי אנדורו מאוד רלוונטי עבורנו ובמחירים מסקרנים.
המפגש הראשון שלי עם RIEJU היה לפני כחמש שנים כאשר בחנתי את צמד דגמי ה 125 4 פעימות. אלה היו שני אופנועים דו-שימושיים, בסיסיים, למתחילים, נישה שלא תפסה את הרוכבים כאן. שותפי לאותו למבחן היה בני, עוז. גם השבוע עוז סייע לי במבחן וזו הייתה עבורי הזדמנות להתרשם מקפיצת המדרגה ששניהם עשו - RIEJU עם ליין אופנועי אנדורו מקצועיים עליו אפילו לא חלמו ועוז עם יכולות רכיבה שרק חלמתי שיהיו לו.
למבחן לקחנו שני דגמי 2 פעימות בנפח 300 סמ"ק - RANGER ו RACING. שניהם חולקים הרבה מאוד רכיבים מרכזיים זהים אך בפועל מכוונים לנישות שונות ולקהל רוכבים שונה זה מזה.

כבר בקרתם בפייסבוק ובאינסטגרם שלנו ?

RANGER

ה RANGER תוכנן ונולד בספרד לפני כשלוש שנים במפעלי GASGAS אך אלה לא הספיקו להוציא אותו לשוק טרם רכישת המותג על ידי אנשי KTM ולמעשה שיווקו נעשה על ידי RIEJU כדגם חדש לחלוטין. נראה לי שכוונת צוותי הפיתוח הייתה לתת מענה לנישה בה משחקים ה FREERIDE של KTM וה XTRAINER של BETA. אין ספק שיש מקום לאופנועים כאלה – מתונים יותר, נמוכים יותר שיכולים להוות פתרון מצוין לרוכבים מתחילים, לרוכבי הובי מאותגרי גובה ואפילו לכאלה שלא. ה FREERIDE סימן את המטרה אבל לא באמת נתן את המענה הרצוי. רוב בעליו עשו מעבר דרכו וחזרו לאופנועי האנדורו בגודל מלא ולראייה הוא לא קיים יותר בליין של KTM (למעט גרסה חשמלית שנראית די ניסיונית כרגע). ה XTRAINER היווה שיפור משמעותי ל FREERIDE בעצם יכולתו לספק מענה טוב ליותר רוכבים, לא רק ברכיבת הארד אנדורו אלא גם על סינגלים זורמים ומהירים יותר. החיסרון שלו הוא במפרט טכני בסיסי, כנראה שמחיר הכניסה לעולם האנדורו היווה מרכיב מרכזי בעיני היצרן. המזלג הקדמי הוא הביטוי הבולט לכך – 43 מ"מ ברמה בסיסית שלא מעט רוכבים נאלצים לשדרג את המכלולים הפנימיים שלו. ויזואלית ה RANGER נראה אופנוע רגיל מימדים וגם כאשר הוא עומד ליד ה RACING לא קל להבחין שהוא קטן ממנו. הייתכן והוא הפתרון המושלם לנישה?

RACING

כדי לעמוד על טיבם של שני הכלים לקחנו אותם לשני תאי שטח שונים – נחל יששכר שליד בית שאן, שם רכבנו על שבילים, חלקם מהירים וחלקם אתגריים עבור רוכבים פחות מנוסים. תא השטח השני היה הר חורשן הידוע בעשרות הסינגלים המרשתים אותו ומאפשרים להתרשם מהאופנוע בסביבתו הטבעית – סינגלים במנעד רחב של רכיבת אנדורו, חלקם זורמים ומהירים וחלקם מאוד טכניים שדורשים יכולת גבוהה מהרוכב. בשולי ההר ישנו אפילו מסלול מוטוקרוס קטן, יופי של הזדמנות לאתגר את הבולמים. אני לא יודע מה השתנה מכאנית ואם בכלל בין אותו GASGAS ספרדי של פעם לבין ה RACING של היום אבל אני יכול להבטיח לכם שהויברציות המוכרות בכידון וברגליות הרוכב לא מורגשות ב RACING. זה לא שהוא חלק ועגול כמו TPI אבל גם לאחר רכיבה של כמה שעות הויברציות הן בכלל לא משהו שאתה חושב עליו או סופר אותו. דבר נוסף שבולט לטובה ב RACING זה פעולת הבולמים ובמיוחד הקדמיים. מזלג ה close cartridge של KAYABA מתמודד בכבוד עם הסינגלים הסלעיים שיש לחורשן להציע ומאפשר לזרום בקצב מהיר ומפתיע לטובה. הבולם האחורי יישר קו עם הקדמיים וספג בלי להתרגש נחיתה קצרה באחד הדאבלים שבמסלול. גם שאר המכלולים ב RACING הם ממותגים ידועים ובהתאם או שלא מתפקדים מצוין. הבלמים של NISSIN, מספקים תחושה טובה, לא נשכניים מידי ונוחים לשימוש, מערכת הפליטה של FMF, החישוקים של אקסל, כסוי המושב (בשני הדגמים) איכותי ומחוספס במידה הנכונה, תפעול ידית המצמד של MAGURA רך ומדויק, היחס בין מיקום הכידון לרגליות הרוכב והמושב מתאים ונוח לרכיבה בישיבה ובעמידה, ובכלל התחושה הראשונית ברכיבה על ה RACING היא שהכול במקום. את לחצן ההתנעה הייתי ממקם בצמוד לאגודל ימין ולא בצמוד לאגודל שמאל, זה לא נוח ללחוץ את ידית המצמד וללחוץ על הלחצן עם אותה יד. אהבתי שבניגוד לנהוג אצל היצרנים האחרים יש (בשני הדגמים) קיקסטרטר ומיכל הדלק השקוף מצויד בברז דלק עם מצב רזרבי. צריכת הדלק ב RACING אופיינית למנועי 300 2 פעימות צמאים אבל לזכות ה RANGER ייאמר שהיא הייתה נמוכה ממנו ב 20% משמעותיים.

לעוד מבחני שטח

חזרה ל RANGER

אז איך ה RANGER בשטח? נתחיל בלספר שאת ההתאמה למאותגרי גובה בדק עבורנו דור על מלוא 161 הס"מ שלו, הוא תיאר הרגשת בטחון ושליטה מלאה באופנוע. אפשר גם לציין שלרוכבים סביב ה 1.8 מ', כמוני למשל, האופנוע לא מרגיש נמוך מידי ואם הייתי רוכב בעיקר הארד אנדורו אז הייתי מסתדר איתו בכיף. אז האם הוא המענה המושלם לנישת ה XTRAINER? על הסף אפשר לומר שמושלם הוא לא. המעבר מה RACING ל RANGER מדגיש את ההבדלים בין בולמי ה KAYABA בשני הדגמים. מזלג קארטרידג' פתוח עם בולמי 46 מ"מ לא מתפקד כמו קארטרידג' סגור 48 מ"מ גם אם קוראים לו KAYABA. אי אפשר לקבל בשניהם את אותה יציבות כיוונית תוך רכיבה מהירה על אותו סינגל סלעי ומשובש. זה לא רק אופן הפעולה של המזלג אלא גם המהלך שב RANGER קצר ב 30 מ"מ ועומד על 270 מ"מ. אבל שלא נתבלבל, למרות ההבדל והנחיתות מול מזלג ה 48 מ"מ מדובר כאן במזלג קדמי איכותי יותר מזה של ה XTRAINER, המאפשר רכיבה בקצב גבוה יותר כאשר הסינגלים והשבילים נפתחים. צורת סעפת הפליטה מסגירה את אופי המנוע, זה אוהב יותר לגרגר בתחום הסל"ד הנמוך עד הבינוני, שם הוא במיטבו, פחות את תחום הסל"ד הגבוה אליו לרוב אין באמת סיבה למשוך אותו. עם זאת, בפתיחה אל מול ה RACING ה RANGER פיגר במרחק קצר מאוד וברוב המקרים זה נתון חסר משמעות.
בסופו של יום לא ברור לי למה בעליו של ה RANGER, מאותגרי הגובה או המתחילים, מקבלים צמיגים של VEE RUBBER ולא של MICHELIN ,מדוע את הבלמים של AJP ולא של NISSIN ועל הבולמים כבר דיברנו מספיק. מהרכיבה עליו מתברר שעדיין לא נמצא היצרן שיציע אופנוע אנדורו במפרט מלא לנמוכים, אבל השורה התחתונה ברורה - עם הכלי הזה אפשר לעשות הרבה מאוד ובכל סוגי תאי השטח. אמנם בקצב פחות מהיר מה RACING אבל זה בהחלט הכלי שמוביל היום את הקטגוריה שלו.

סיכום
אז אם נסכם, חווינו כאן הכרות עם שני כלים מהליין של מותג חדש אך גם ותיק בשוק האנדורו הישראלי. לשניהם יש אחים בנפח קטן יותר (RACING 250 ו RANGER 200) וגם אחים מדוגמים יותר (דגמי ה PRO) ואפילו סנונית 2022 של דגם ה SIX DAYSהסופר מושקע נמצאת כבר באולם התצוגה במתחם גרנות. בחודשים הקרובים ימשיכו הכלים להימסר ללקוחות עם אבזור נוסף הכלול במחיר כמו מגן גחון מאלומיניום, מיגון קרבון לסעפת, מגיני רדיאטור, מגיני ידיים פתוחים ובחלק מהכלים גם מאוורר. במצב זה התמורה למחיר היא בהחלט אטרקטיבית והוגנת ובלי קשר הייתי ממליץ לכל רוכב להכניס ל TO DO LIST שלו את אחד מימי הרכיבה שיארגן היבואן לטובת התרשמות ממה שיש ל RIEJU להציע, בהחלט כדאי.

תודה ל- מגהמוטו, יבואנית אביזרים לאופנועים על ציוד השטח למבחן.

מפרט MR300 RACING

מפרט MR300 RANGER





תמונות מהגלריה





תגובות לכתבה
הוסף תגובה

*שם:

אימייל:

*רשום את הספרה שלוש:

*תוכן התגובה:


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:59-24.